lauantai 8. kesäkuuta 2013

Broileri-makaronisalaatti kermaviilikastikkeella

Jos lämpimällä säällä ei maistu lämmin ruoka, teepä ruokaisa broilerisalaatti. Tämän ohjeen mukaan tehty salaatti on raikas ja mehukas. Se ei kestä pitkää säilytystä kermaviilikastikkeen kanssa, joten tee salaatti vasta vähän ennen syömistä valmiiksi.


Resepti 6:lle

400 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
1 pieni pussi herne-maissi-paprikaa
0,5 pss sydänmakaroneja
0,5 pkt kirsikkatomaatteja
1 pieni kurkku
pala purjosipulia
jääsalaattia tai keräsalaattia
1 pieni tölkki pieniä ananaspaloja
1 rasia fetakuutioita yrttiöljyssä (tai muita)

1 prk kermaviiliä
1 maustemitta jauhettua mustapippuria
1 tl jauhettua paprikaa
0,5 tl suolaa
loraus sitruunamehua 

1. Paista broilerin fileesuikaleet pannulla. Jäähdytä hyvin. Voit lisätä jäähdytyksen loppuvaiheessa jäiset herne-maissi-paprikat broilerin sekaan.
2. Keitä makaronit ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä valuttamalla kylmää vettä makaronien päälle lävikköön.
3. Pilko tomaatit ja kurkut paloiksi sekä purjo renkaiksi. Revi salaatti käsin.
4. Tee kermaviilikastike sekoittamalla mausteet kermaviilin joukkoon. Maista ja lisää mausteita oman maun mukaan.
5. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Anna maustua hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti