perjantai 11. lokakuuta 2013

Pitsahyrrät kinkkutäytteellä

Pitsahyrristä saat hyvää pikkusuolaista illanistujaisiin. Taikina on nopea tehdä ja se on maidoton. Täytteitä on helppo vaihdella omien makumieltymysten mukaan.





















Pitsahyrrät n. 20 kpl

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja (voi korvata 1 dl ruisjauhoilla)
2 dl perunahiutaleita (tai1 dl perunamuusijauhetta)
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl yrttimausteseosta
125 g maidotonta margariinia
2 dl kylmää vettä

Sisälle:
150 g pieniä palvikinkkukuutioita
1 dl pieniä paprikakuutioita
1 dl silputtua purjosipulia
1 muna
3 rkl vahvaa salsakastiketta tai muuta tomaattikastiketta
1-2 tl pizzamaustetta
rouhittua mustapippuria
(125 g juustoraastetta)

1. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää huoneen lämpöinen margariini ja nypi joukkoon.
2. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
3. Laita taikina jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.
4. Pilko kinkut, paprikat ja purjot samaan kulhoon.
5. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita.
6. Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi n. 30 x 60 cm. Levitä täytteet tasaisesti päälle. Aloita rullaaminen pitkältä sivulta kääretortun tapaan. Jätä saumakohta pöytää vasten.
7. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä 1,5 cm mittaisia paloja ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille tai paperivuokiin. Muotoile rullat pyöreiksi. Voit voidella reunat kananmunalla.
8. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Lähde: Roininen, K. 2003. Kaarinan parhaat leivonnaiset. Hämeenlinna: Painopaikka Karisto Oy. 88, 90.

1 kommentti:

  1. Laitoin täytteeksi viime kerralla pestokastiketta ja 75 g juustoraastetta. Edullinen ja hyvän makuinen kasvisversio.

    VastaaPoista