tiistai 23. heinäkuuta 2013

Hiivalla kohotettu ruis-vehnäleipä

Löysin ihanan leipäreseptin, jota tulee varmasti tehtyä usein. Jauhoina on paljon kuitupitoisia jauhoja vehnäjauhon lisäksi eikä leipä ole hapan niin kuin ruisleipä. Kiinteys on silti hyvin samanlainen kuin ruisleivässä. Kannattaa kokeilla!



25 g hiivaa
5 dl vettä
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 dl leseitä
2 dl grahamjauhoja
3 dl ruisjauhoja
n. 7 dl vehnäjauhoja

1. Liota hiiva kädenlämpöisen veden joukkoon. Lisää suola ja siirappi. 
2. Lisää leseet, grahamjauhot ja ruisjauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää vehnäjauhoja vähitellen käsin vaivaten. Taikina on valmista, kun se on sileää ja melko jäykkää.
3. Anna taikinan kohota liinan alla puoli tuntia.
4. Leivo taikina kahdeksi pieneksi leiväksi ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota noin 20 minuuttia. 
5. Paista leivät 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. 

















Alkuperäinen resepti: Syötävän hyvää, yksi taikina neljä kakkua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti