lauantai 6. heinäkuuta 2013

Nopsat juusto-kinkkutäytteiset leivät


2 leipää
5 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
1 dl ruisjauhoja
4 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
4 dl juustoraastetta
100 g margariinia
4 dl maitoa

Täyte:
150 g palvikinkkua kuutioituna 
4 dl juustoraastetta

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon pehmennyt margariini ja juustoraaste. 
2. Lisää maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
3. Jaa taikina kahtia. Laita pellille leivinpaperi, jolle ripottelet reilusti jauhoja. Muotoile taikina tangoksi, joka on pellin levyinen. Painele taikina käsin suorakaiteen muotoiseksi ja puolen pellin kokoiseksi levyksi. Ripottele puolet täyteaineksesta tasaisesti leivän sisälle. Nosta taikinan molemmat reunat keskelle ja nipistele taikina yhteen sormilla. Voit muotoilla saumakohdan laineille. Painele sauma alas, ettei se pala uunissa. Voitele halutessasi leivät kananmunalla tai maidolla.
4. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20-30 minuuttia.

5 kommenttia:

  1. Ihan parasta paahtaa näitä saaressa nuotion hehkussa, maistella auringon lämmittäessä poskia ja kunnella miten laineet lyö rantakallioihin.. Kiitos, näitä en unohda!!

    VastaaPoista
  2. Mulla heti pisti silmään toi ihana laatikko..onko se sun?:) Ja näitäki pitää kyllä kokeilla,ei vaikuta liian monimutkasilta ja herkullisen pehmosen näkösiä.. saa sitte nähä onnistuuko mulla ;)

    VastaaPoista
  3. Ei oo mun valitettavasti. Kesäkämpän aarteistoa :) Leipä on enemmänkin murea, kuin pehmeä. Maku on kyllä niin hyvä, että kannattaa kokeilla! Pakastimesta sulatettunakin maistui.

    VastaaPoista
  4. Tein näitä hieman sovellettuna. Vaihdoin taikinaan tulevan juustoraasteen porkkanaraasteeksi ja korvasin osan jauhoista neljänviljanhiutaleilla. Tosi hyvää tuli niinkin. Voin suositella tätä ohjetta =)

    VastaaPoista