keskiviikko 28. elokuuta 2013

Broileri-pekonikastike

Jos yhdistät broileria, pekonia ja kermaa, niin siitä ei saa pahaa kuin maustamalla väärin :) Itse ensikokeilulla sain hyvää aikaiseksi. Vielä parempaa tulee, jos laittaisi sekaan makeaa maissia tai ananasta.



4:lle
70 g eli puoli pakettia pekonia
(puoli sipulia)
400 g broilerin marinoimattomia fileesuikaleita
0,5-1 tl suolaa
0,5 tl jauhettua paprikaa
rouhittua mustapippuria
cayannepippuria (varoen)
1 punainen paprika pieninä paloina
2 dl vettä
2 dl ruokakermaa
3 rkl vehnäjauhoja

1. Suikaloi pekoni ja ruskista se kuumalla paistinpannulla hyvin.
2. Ripottele mausteet raakoihin broilerisuikaleisiin ja sekoita, jotta mausteet leviävät. Paistamisen aikana mausteet tarttuvat helpommin, kun maustat broilerit jo raakana. 
3. Lisää tarvittaessa hieman ruokaöljyä paistinpannulle, jos pekonista ei ole irronnut riittävästi rasvaa ja lisää joukkoon maustetut broilerisuikaleet (ja sipuli). Kypsennä lihat.
4. Lisää pilkotut paprikat ja 1 dl vettä. Alenna lämpötilaa ja kypsytä paprikat melkein kypsiksi välillä käännellen. 
5. Lisää ruokakerma.
6. Tee suurus eli sekoita vehnäjauhot ja kylmä vesi (1 dl) hyvin keskenään. Lisää suurus kuumaan kastikkeeseen ohuena nauhana kaataen ja sekoittaen samalla kierrevatkaimella. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti, sekoita välillä. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti