torstai 16. tammikuuta 2014

Feta-pinaattipiirakka

Olen jo kauan aikonut kokeilla feta-pinaattipiirakkaa. Nyt tuli hyvä tilaisuus, kun sain viedä piirakkavuoan täytenä sen oikealle omistajalle. Pohjakin onnistui, vaikka unohdinkin ostaa ranskan kermaa ja laitoin sen tilalta ruokakermaa.




















Pohja:
4 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl leseitä
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
50 g margariinia
200 g ranskan kermaa tai 2 dl ruokakermaa

1. Pehmennä margariini. Nypi joukkoon kuivat aineet. Lisää lopuksi ranskan kerma tai ruokakerma ja sekoita tasaiseksi.
2. Voitele piirakkavuoka.
3. Painele taikina käsin vuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. 

Täyte:
1 pss pakastepinaattia (150 g)
1 rkl öljyä
1 sipuli
150-200 g feta- tai salaattijuustokuutioita
100 g luumu- tai kirsikkatomaatteja
2 munaa
2 dl kermaa tai maitoa
mustapippuria
valkosipulijauhetta

1. Sulata pakastepinaatti. Kuori ja pilko sipuli.
2. Kuullota sipuli ja pinaatti öljyssä paistinpannulla. Nostele seos piirakkapohjan päälle.
3. Ripottele pinnalle halkaistut luumu- tai kirsikkatomaatit sekä juustokuutiot.
4. Sekoita kulhossa munat, maito ja mausteet. Kaada seos piirakan pinnalle.
5. Paista piirakkaa 200 asteisen uunin alatasolla n. 45 minuuttia. Kypsä piirakka on saanut väriä pinnalle ja reunat ovat kauniin ruskeat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti