lauantai 15. helmikuuta 2014

Paholaisen piirakka

Paholaisen piirakka muistuttaa maultaan unelmatorttua. Pohjakin muistuttaa sokerikakkupohjaa, mutta on vähän kiinteämpää. Päällys sopii piirakkaan erinomaisesti ja mariannerouhe on piste iin päälle. Olen pohtinut, miten leivonnaisesta voi tulla kuohkea, vaikka sitä vatkaa jauhojen kanssa. Vielä en ole löytänyt vedenpitävää selitystä.









Paholaisen piirakka, pellillinen

Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
4,75 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
50 g sulatettua margariinia
2,5 dl maitoa
3 kananmunaa

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon margariini ja maito. Sekoita sähkövatkaimella täydellä teholla 2 minuuttia.
Lisää munat ja jatka vatkaamista vielä noin 2 minuuttia.
Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.

Kuorrutus:
5 dl tomusokeria
100 g pehmeää margariinia
3 rkl maitoa
2 tl vaniljasokeria
Lisäksi: mariannerouhetta

Vaahdota margariini ja tomusokeri. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute pohjan päälle ja ripottele päälle vielä mariannerouhetta.

3 kommenttia:

  1. Tää on kyllä hyvää! Ja minultaki onnistu ekalla hyvin :)

    VastaaPoista
  2. Minäki olin ihan yllättyny, miten hyvää tuli. Ja ei tarvi ihmeellisiä aineksia. Tuo kuva vaan on surkea, kun ehin jo pakata myyjäisiä varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just hyvä tehä sillon ku ei oo varannu mitää erikoisia aineita leipomista varten!

      Poista