perjantai 28. helmikuuta 2014

Jauhelihapiirakka, pellillinen

Tässä olisi tykätty jauhelihapiirakan resepti, joka on suomalaiseen makuun. Sovelsin tämän jauhelihapiirakan reseptin pienemmästä ohjeesta, mutta hyvän kokoinen annos tuli. Jos tykkää paprikasta, oranssi paprika olisi hyvä lisä tähän piirakkaan. Toisi vielä lisäväriä ja makua. 












Jauhelihapiirakka, pellillinen

Pohja:
5 dl vehnäjauhoja 

2,5 dl kokojyvävehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 dl pullomargariinia
2 dl maitoa

Täyte:
n. 500 g jauhelihaa
1,5 tl suolaa

jauhettua mustapippuria
15 cm pala purjosipulia
1 prk ananaspaloja
1 rasia kirsikkatomaatteja
muutama oksa tuoretta persiljaa
75-100 g juustoraastetta

Munamaito:
5 dl maitoa
5 munaa
0,5 tl suolaa

1. Tee pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kun olet lisännyt margariinin ja maidon joukkoon, sekoita nopeasti tasaiseksi esim. käsin. Laita taikina jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
2. Tee täyte. Leikkaa purjosipuli pituussuunnassa kahtia ja pese hyvin kerrosten välit. Leikkaa purjosta viipaleiksi, joten saat puoliympyröitä.
3. Ruskista jauheliha paistinpannulla. Lisää loppuvaiheessa purjosipulit. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla, kun purjo on pehmennyt ja jauheliha on kypsää. 
4. Puolita huuhdellut kirsikkatomaatit ja silppua persilja. 
5. Tee munamaito. Riko munien rakenne rikki muovikulhossa kierrevatkaimella. Lisää joukkoon maito ja suola, sekoita.
6. Kauli taikina leivinpaperin päällä suorakaiteen muotoiseksi ja asettele pohja syvälle pellille niin, että joka puolelle muodostuu reunat taikinasta.
7. Laita piirakkapohjan päälle jauhelihaseos ja sen jälkeen tomaatit, ananakset ja persiljasilppu. Kaada päälle munamaito tasaisesti ja ripottele vielä juustoraaste.
8. Paista piiras uunin ala/keskiosassa 200 asteessa n. 40 min tai kunnes se on kypsä. Kypsässä piirakassa reunat sekä täyte ovat saaneet ruskeaa väriä ja munamaito on hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti