lauantai 22. marraskuuta 2014

Jauhelihakierteet 80 kpl

Kehittelimme tämän suolaisen reseptin pikkujouluihin isolle joukolle. Valmista tuli melko ripeästi ja olimme tyytyväisiä lopputulokseen. Pakastamme kierteet ja lämmitämme ne pikkujoulupäivänä ennen tarjolle laittamista.
















Jauhelihakierteet 80 kpl


Taikina:
1 ½ kg (n. 2 litraa) vehnäjauhoja
3 tl sokeria
3 tl suolaa
600 g laktoositonta margariinia
7 ½ dl laktoositonta maitoa
1 ½ pkt hiivaa


Täyte:
1200 g jauhelihaa
420 g tomaattipyrettä
600 g juustoraastetta
1 ½ isoa sipulia
6 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
chilijauhetta


Valmista täyte: Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja hienonna ne pieneksi. Lämmitä paistinpannu ja lisää kuumalle pannulle jauheliha ja sipulit. Ruskista ja mausta jauheliha, anna hautua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Seos saa olla mausteista.

Valmista taikina: Nypi vehnäjauhot, sokeri, suola ja huoneen lämpöinen margariini. Lisää kädenlämpöinen maito, johon hiiva on liuotettu.


Jaa taikina neljään osaan. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Levitä tomaattipyre levylle, lisää jauhelihaseos sekä ripottele juustoraaste tasaisesti. Rullaa levy pitkältä sivulta. Leikkaa n. 1,5-2 cm levyisiä paloja ja asettele ne pellille niin, että kierteisyys näkyy. Kohota kierteitä hieman ennen paistamista leivinliinan alla lämpimässä paikassa. Paista 225 asteessa n. 10-15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti