maanantai 17. marraskuuta 2014

Allergisen mehevä suklaapiirakka (gluteeniton, maidoton, munaton)

Monet erityisruokavalioleivonnaiset ovat jotenkin mauttomia tai koostumukseltaan kuivia. Tämä on erinomainen piirakka, joka on mehukas ja maistuu hyvältä! Resepti on helppo tehdä, koska ainekset vain sekoitellaan.













Suklaapiirakka
(Gluteeniton, maidoton, munaton)


3,5 dl Sunnuntai gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
3 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2,5 dl sokeria
0,5 dl rypsiöljyä (tai sulatettua maidotonta margariinia)
2,25 dl kahvia
1 rkl etikkaa

Sekoita jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri, suola, kaneli ja sooda keskenään kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa sokeri, öljy ja jäähtynyt kahvi. Lisää tämä seos vähitellen jauhoseokseen sekoittaen. Kun seos on tasaista, kaada se leivinpaperin päälle pyöreään, keskikokoiseen irtopohjavuokaan, joka on öljytty reunoilta ja pohjalla on öljytty leivinpaperi. Paista 180 asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Kypsyyden voi kokeilla puutikulla. Irrota vuoan reunat ja anna jäähtyä.

Kuorrutus:
50 g maidotonta margariinia esim. Sunnuntai tai Keiju
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl kanelia
2 dl tomusokeria
1,5 rkl kahvia

Sulata margariini. Lisää kaakaojauhe ja kaneli tomusokeriin ja sekoita voin joukkoon. Lisää kuuma kahvi ja sekoita tasaiseksi. Kuorruta piirakka jäähtyneenä ja ripottele pinnalle koristerakeita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti