tiistai 30. syyskuuta 2014

Suklaabanaanit nuotiolla

Nuotiobanaanit ovat meidän vakioherkkua retkellä. Suklaabanaanin valmistamiseen nuotiolla ei tarvitse ruoanvalmistusvälineitä, syömiseen riittää lusikka. On aina plussaa, kun retkelle mukaan otettavia välineitä on vähemmän. Ulkonäöllisesti suklaabanaani ei houkuttele, mutta maku korvaa ulkonäön puutteet :)

Laita banaani kuorineen hiilloksen lämpöön tai ritilälle lämpimään paikkaan. Vältä suorassa tulessa paistamista ettei kuori pala heti alkuun ja sisus jää raa'aksi. Paista banaani molemmin puolin, kääntele välillä. Banaani on kypsä, kun sisus vaikuttaa löysälle sekä kuori on musta ja ehkä halkeillutkin.



Nosta banaani pois nuotiolta, tee viilto kuoreen ja laita banaanin sisään 3-4 palaa suklaata. Anna suklaan sulaa. Nautiskele suoraan kuoren sisältä lusikalla popsien :) 

Itse suosin tummia suklaita, koska ne eivät ole niin makeita. Banaani makeutuu kypsyttyään, joten vaalea suklaa voi maistua liian makealle sen kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti