sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Linssi-kasvispihvit

Kasvispihvit täyttävät, kun muistaa lisätä niihin myös proteiinin lähteitä kuten papuja, linssejä, siemeniä ja pähkinöitä. Mausteilla saa helposti vaihtelua. Jos tuntee ettei osaa yhdistellä sopivia mausteita keskenään, voi käyttää valmiita mausteseoksia. Myös erilaisia juustoja voi lisätä joukkoon.















Linssi-kasvispihvit, 6:lle

1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
loraus ruokaöljyä
Mausteita: esim. pippureita, paprikaa, chiliä
TAI esim. intialaista tai yrttimausteseosta n. 2 tl
n. 3 dl vettä
1,5-2 dl punaisia linssejä (gogreen)
2 munaa
1 dl vettä tai ruokakermaa
n. 2 rkl pellavarouhetta
2 dl kaurahiutaleita
4 porkkanaa
puolikas kukkakaali (100 g)
puolikas kesäkurpitsa
(100 g aurajuustoa)
2 tl suolaa

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä kattilan pohjalla mausteiden kanssa. Älä ruskista tai polta! Laita mausteita varovasti, koska niitä voi lisätä vielä lopuksi. 
2. Lisää muutama desilitra vettä kattilaan ja kuumenna se. Huuhtele linssit kylmällä vedellä siivilässä. Lisää linssit kiehuvaan veteen ja hauduta ne kypsiksi. Vettä voi lisätä tarpeen mukaan, kun edelliset ovat imeytyneet. Anna linssien jäähtyä.
3. Sekoita munat, vesi/kerma, pellavarouheet ja kaurahiutaleet keskenään kulhossa.
4. Kuori ja raasta porkkanat raastinraudan pienellä terällä. 
5. Huuhdo kesäkurpitsa ja kukkakaali. Raasta ne raastinraudan isolla terällä.
6. Sekoita jäähtynyt linssiseos, kasvikset ja aurajuusto muruina murekemassan joukkoon.
7. Kypsennä koepihvi pannulla tai mikrossa, lisää mausteita tarvittaessa.
8. Paista pihvit kypsiksi paistinpannulla keskiteholla ruokaöljyä käyttäen tai uunin keskitasolla n. 200 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti