perjantai 11. heinäkuuta 2014

Brita-kakku ja suklaamansikat

Hurmaava brita-kakku mansikoista on makean raikas kesäherkku. Suussa se on yhtä aikaa mehukasta, ilmavaa ja rapeaa. Kertakaikkisen vastustamaton herkku. Tästä brita-kakusta tulee puolikkaan pellin kokoinen kaksikerroksisena. Se on nopea tehdä, mutta koristeet vievät tietenkin oman aikansa :) Ohje on mukaeltu Valion mansikka-britasta.


Pohja
180 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
3 keltuaista
2,25 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
(öljyä tai rasvaa leivinpaperille)

Vaahdota huoneen lämpöinen voi ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella. Erottele keltuaiset valkuaisista. Valkuaisiin ei saa päästä yhtään keltuaista tai marenki ei onnistu. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotelleen. Sekoita pienellä teholla. Öljyä uunipellillä oleva leivinpaperi. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperille. Esipaista pohjaa 180 asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.

Marenki
3 valkuaista
2,25 dl sokeria
(mantelilastuja pinnalle)

Valmista marenki sillä välin, kun pohja on uunissa. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen joukkoon. Marenki on valmista, kun se on niin kiinteää, että se ei valu kulhosta, vaikka käännät sen ylösalaisin. Levitä marenki esipaistetun pohjan päälle. (Ripottele mantelilastut pinnalle.) Jatka pohjan paistamista uunissa noin 15 minuuttia eli kunnes pinta ruskistuu. Jäähdytä pohja hyvin.

Täyte
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g maitorahkaa
0,5 dl sokeria

Vaahdota vaniljakastike. Lisää joukkoon rahka ja sokeri. Sekoita hyvin.

Koristellut mansikat
Sulata 100 g tummaa suklaata sekä 100 g vaaleaa suklaata vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa kapeassa astiassa esim. mukissa. Käytä puhtaita ja kuivia mansikoita. Dippaa mansikoita sulaan suklaaseen. Laita loppu suklaa pursotinpusseihin ja valuta vielä suklaaraitoja pinnalle. Osan mansikoista voi koristella pelkillä suklaaraidoilla. Jähmetä suklaamansikat jääkaapissa. Koristesuklaa jähmettyy myös huoneen lämmössä.

Kakun kokoaminen
Puolita britakakkupohja keskeltä ja irrota se leivinpaperista esim. pitkän leipäveitsen avulla. Siirrä puolikas pohja tarjoiluvadille. Voit valuttaa pohjien päälle sulatettua suklaata ennen täytteen levittämistä. Laita puolet täytteestä ja litra pilkottuja mansikoita väliin. Lisää toinen pohja ja levitä loput täytteestä. Koristele mansikoilla.   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti