keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Paistettava juustokakku ja Snickers-hyydykekakku

Oli juhlan aika ja siitä syystä hyvä syy leipoa kakkuja. Koska en halunnut juhlapäivänä tehdä kaikkea, pakastin molemmat kakut ja huolehdin vain koristelusta juhlapäivänä. Kakut kannattaa ottaa sulamaan puoli vuorokautta aiemmin jääkaappiin. 














Tein ensimmäistä kertaa paistettavaa juustokakkua ja huomasinkin, että siinä olisi vielä hiomista. Kun kakku jäähtyi, siihen tuli keskelle halkeama. Onneksi se peittyi koristeilla. Lisäksi reunoista tuli turhan paksut ja korkeat. Maku oli erittäin hyvä, joten ensi kerralla käytän samaa ohjetta :) Koristeena oleva ruusu on tehty persikasta leikatuista viipaleista.

Paistettava juustokakku

Juustokakun resepti löytyi Valiolta:
http://www.valio.fi/reseptit/cheesecake-eli-juustokakku/
Tein muutoin ohjeen mukaan, mutta laitoin sitruunamehua 0,5 dl ja rahkana käytin pehmeää maitorahkaa. Ehkä tästä syystä täyte oli hyvin juoksevaa, mutta jähmettyi uunissa. Juustokakkua on varottava paistamasta liikaa. Vaikka keskikohta olisi uunista otettaessa pehmeän oloinen, se jähmettyy jäähtyessään.
















Snickers-hyydykekakku

Pohja:
180 g Digestive-keksejä
50 g margariinia
Snickers patukka

Täyte:
5 dl Flora vispikermaa
400 g tuorejuustoa
2 isoa Snickers patukkaa
1 tl vaniljasokeria
0,5-1,5 dl sokeria (0,5 desistä tuli juuri ja juuri makeaa)
0,5 dl sitruunamehua
5 liivatelehteä

1. Laita 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kiinnitä sen jälkeen reunat paikoilleen.
2. Murskaa keksit, sulata margariini ja pilko suklaapatukka. Sekoita kaikki keskenään ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Laita vuoka jääkaappiin.
3. Pilko suklaapatukat. Purista sitruunamehu ja laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
4. Vaahdota vispikerma sähkövatkaimella. Lisää tuorejuusto ja sokerit sekä suklaa. Sekoita hyvin.
5. Kuumenna sitruunamehu. Purista liivatelehdistä ensin liiat vedet pois ja lisää ne sitten mehuun. Varmista, että liivatteet sulavat mehun joukkoon.
6. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana vaahtoon koko ajan vispaten.
7. Levitä täyte keksipohjan päälle tasaisesti. Laita hyydykekakku jääkaappiin jähmettymään useaksi tunniksi. 
Vinkki: Kakun voi myös pakastaa ilman koristeita. Sulatus tapahtuu hitaasti jääkaapissa.
8. Pinnalle voi laittaa vielä suklaa-kermaseoksen, jolloin pinnan epätasaisuuden saa hävitettyä.

Suklaakoristeet on tehty koristesuklaalla, jota voi tilata esim. netistä leivontaan erikoistuneista liikkeistä. Se ei sula käsiteltäessä kuten normaali leivontasuklaa ja jähmettyy nopeasti. Suklaalehdet on tehty sivelemällä koivun lehden toinen puoli suklaalla. Kun suklaa jähmettyi, lehti otettiin pois. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti