maanantai 12. tammikuuta 2015

Mehevä suklaakakku



Mehevä suklaakakku n. 20 palaa


Taikina:
2 dl laktoositonta maitoa
2 kananmunaa
1,5 dl laktoositonta voita


5 dl vehnäjauhoja
0,75 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
2 tl kanelia
1 dl kaakaojauhetta
3,5 dl sokeria


Kuorrute:
50 g laktoositonta voita
1,5 rkl kaakaojauhetta
1 tl kanelia
vajaa 3 dl tomusokeria
2 rkl kahvia


Valmistusohje:
Kakku: Sekoita kuivat aineet keskenään. Riko kananmunat eri kulhoon ja riko munien rakenne kierrevatkaimella. Lisää munien joukkoon maito ja jäähtynyt, sula margariini. Lisää kuivien aineiden joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan ja tee keskelle ura, jotta taikina kohoaa tasaisesti. Paista 175 asteisen uunin alatasolla n. tunti.


Kuorrute: Sulata voi. Lisää kaakaojauhe ja kaneli tomusokeriin ja sekoita voin joukkoon. Lisää kuuma kahvi ja sekoita tasaiseksi. Kuorrute saa olla sen verran löysää, että sen voi valuttaa päälle. Kuorruta jäähtynyt kakku ja ripottele pintaan heti nonparelleja tms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti