Suklaakakku
4,25 dl Sunnuntai gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
3 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2,5 dl sokeria
50 g maidotonta margariinia sulatettuna
2,25 dl kahvia
1 rkl etikkaa
Margariinia ja gluteenittomia korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
Margariinia ja gluteenittomia korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
Kuorrute:
50 g maidotonta margariinia
1,5 rkl kaakaojauhetta
1 tl kanelia
vajaa 3 dl tomusokeria
2 rkl kahvia
gluteenittomia nonparelleja tai koristerakeita
gluteenittomia nonparelleja tai koristerakeita
Kakku: Sekoita jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri, suola, kaneli ja sooda keskenään kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa sokeri, rasva ja jäähtynyt kahvi. Lisää tämä seos vähitellen jauhoseokseen sekoittaen. Kun seos on tasaista, kaada se jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
Kuorrute: Sulata voi. Lisää kaakaojauhe ja kaneli tomusokeriin ja sekoita margariinin joukkoon. Lisää kuuma kahvi ja sekoita tasaiseksi. Kuorrute saa olla sen verran löysää, että sen voi valuttaa päälle. Kuorruta jäähtynyt kakku ja ripottele pintaan heti nonparelleja tms.
p.s. Tämä suklaakakku ei murene. Koostumus on melko kiinteä eikä siitä arvaisi, että se on samalla maidoton ja kananmunaton. Juhliin hyvä, kun ei tarvitse tehdä useita kakkuja erityisruokavaliota tarvitseville.
p.s. Tämä suklaakakku ei murene. Koostumus on melko kiinteä eikä siitä arvaisi, että se on samalla maidoton ja kananmunaton. Juhliin hyvä, kun ei tarvitse tehdä useita kakkuja erityisruokavaliota tarvitseville.
Ihana resepti! Kiva blogi! :)
VastaaPoista