keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Helpot ja nopeat kaurateeleivät

Erittäin helppo teeleipäohje, johon löytyy aina tarvikkeet. Puolessa tunnissa tulee valmista tuoretta leipää ja mahtavan tuoksuinen koti. Suosikkireseptini teeleivistä, koska makukin on kohdallaan. 















Kaurateeleivät 4 isoa

2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja / hiivaleipäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 tl sokeria
0,5 dl ruokaöljyä
2 dl vettä / maitoa

1. Laita uuni kuumenemaan tasalämmölle 225 asteeseen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
3. Lisää joukkoon öljy ja neste. Sekoita löysäksi taikinaksi ruokalusikalla.
4. Nosta taikina neljäksi keoksi pellille ja ripottele päälle runsaasti jauhoja. Taputtele käsin noin puolen sentin paksuisiksi ympyröiksi. Voit myös tehdä yhtenäisen ison teeleivät ja paloitella sen valmiina.
5. Paista 12-15 minuuttia uunin keskitasolla kunnes reunat ja pinta hieman ruskistuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti