perjantai 4. tammikuuta 2013

Maapähkinä-rusinakeksit

Joulusta jääneet maapähkinät ja rusinat on kätevä kätkeä herkullisiin kekseihin, jotka tuskin jäävät kaappiin kovin pitkäksi aikaa makaamaan. Maapähkinään saa makua kevyellä paahtamisella. Keksit voi tehdä myös ilman pähkinöitä tai muista pähkinöistä.






















Resepti, 50-55 kpl
1-2 dl rusinoita
1-2 dl kuorittuja maapähkinöitä
250 g pehmeää margariinia
2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 iso kananmuna
5 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
1 tl kanelia
0,5 tl soodaa
(0,5 dl vettä)

1. Rouhi maapähkinät. Paahda ne kevyesti kuivalla paistinpannulla kullanruskeiksi. Pilko rusinat tai voit jättää ne myös kokonaisiksi.
2. Vaahdota margariini ja sokerit.
3. Lisää loput aineet sekaan. Sekoita. Lisää viimeiseksi vesi, mikäli taikina vaikuttaa liian kuivalta.
4. Ota taikinaa ruokalusikallisen verran käsiin ja pyörittele palloksi. Asettele pallot uunipellille ja painele hieman litteämmäksi haarukalla tai käsin. Jätä hieman leviämisvaraa keksien väliin.
5. Paista keksit kullanruskeiksi 175 asteisen uunin ylätasolla, n. 12 minuuttia.

Alkuperäinen resepti: Keksit. The book.fi, Bonnier Kirjat Oy. 2011.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti