sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Bataatti-perunasosekeitto

Talveen kuuluu ehdottomasti ihanasti lämmittävät kasvissosekeitot. Tässä keitossa yhdistyvät chilin tulisuus, bataatin makeus sekä perunan ja kookoksen pehmeys. Jos et pidä kookosmaidosta, ruokakerma ajaa saman asian.





















Resepti n. 4 annosta
1 keskikokoinen bataatti
2 keskikokoista perunaa
5-6 dl vettä
1 dl punaisia linssejä
1 pieni valkosipulin kynsi
0,5 tl jauhettua chiliä tai puolikas tulinen tuore chilipaprika
1 tl jauhettua inkivääriä tai 1 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
0,5 tl timjamia
1 maustemitta jauhettua mustapippuria
0,5-1 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
1 pieni tlk eli 1,65 dl kookosmaitoa

1. Kuori ja pilko bataatti ja perunat kuutioiksi.
2. Laita vesi kiehumaan. Lisää bataatti- ja perunakuutiot, kylmällä vedellä huuhdotut linssit, puristettu valkosipulinkynsi, chili, inkivääri, timjami ja mustapippuri veteen.
3. Keitä kannen alla, kunnes juurekset ja linssit ovat pehmeitä.
4. Lisää suola, sitruunamehu ja kookosmaito. Anna keiton vielä kiehua hetken.
5. Soseuta keitto seuvasekoittimella ja lisää tarvittaessa vettä. Tarkista mausteiden määrä.

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä reseptistä! Tuli oikein maistuvaa keittoa. Kiva saada ideoita maustamiseen sen ainaisen kasvisliemikuution sijaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit:) Lopetin liemikuutioiden käytön, kun huomasin, miten paljon niissä on lisäaineita. Loraus öljyä ja kuivamausteet tuottavat monesti maukkaamman lopputuloksen.

      Poista