lauantai 23. helmikuuta 2013

Kalkkuna-paprikatäytteiset juustosarvet


Pelkkä juustosarvi on mielestäni mauton. Tykkäsin itse täytteessä palvikalkkunasta enemmän kuin kinkusta ja paprikan mehukkuus oli myös kiva. Lisää halutessasi täytteeseen basilikaa. Maistoin kerran taco-tuorejuustotäytteisiä sarvia ja ne olivat myös tosi herkullisia. Ensi kerralla ehkä niitä :) 



Resepti, 12-16 kpl
3 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä
1 prk maitorahkaa tai kermaviiliä
(juustoraastetta)

Täyte:
100 g palvikalkkunaa
0,5 dl juustoraastetta
0,5 punaista paprikaa

Pinnalle: kananmunaa ja juustoraastetta

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja rahka, sekoita nopeasti tasaiseksi. Laita täyte odottamaan jääkaappiin.
2. Pilko kalkkuna ja paprika mahdollisimman pieniksi paloiksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
3. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ne ympyrän muotoisiksi. Jaa ympyrä kuuteen tai kahdeksaan sektoriin leivinpyörällä tai veitsellä. Laita täytettä leveämpään päähän ja rullaa sarvet tiukasti kiinni.
4. Laita valmiit sarvet pellille leivinpaperin päälle. Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
5. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti