maanantai 4. maaliskuuta 2013

Raikas parsakaalikeitto

Parsakaali on monille tutuin keitettynä ilman mausteita, jolloin sen maku ei ole kovin mairitteleva ja koostumuskin useimmiten ylikypsä. Tämä keitto on maustettu sitruunalla ja kermalla, jolloin keiton maku on sekä raikas, että pehmeä eikä peitä parsakaalin makua. Keiton voisi tarjoilla alkukeittona vähän juhlavammassakin tilanteessa. Suosittelen kokeilemaan!





















Resepti, 2-3:lle
1 sipuli
1 rkl ruokaöljyä
400 g parsakaalia
3 dl vettä
1 tl yrttisuolaa
ripaus mustapippuria
0,5 tl kuivattua persiljaa
1 dl kermaa
1 rkl sitruunamehua
2 tl hunajaa tai vaaleaa siirappia

1. Kuori ja pilko sipuli. Kuumenna öljy teräskattilan pohjalla ja kuullota sipuli öljyssä. 
2. Lisää vesi, yrttisuola, mustapippuri, persilja ja parsakaalin kukinnot irroitettuna sekä yläosa (puolet) varresta pieninä paloina. 
3. Keitä parsakaali kypsäksi. Lisää kerma, sitruunamehu ja hunaja tai siirappi. Kiehauta, mutta älä keitä.
4. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista maku.
5. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti