sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Rukiinen kalkkunapiirakka

Ihmettelen aina, miksi useimmat tekevät suolaiset piirakat pelkillä vehnäjauhoilla. Ruis- tai grahamjauhoilla saa enemmän makua ja samalla kuituja. Tämän piirakan pohja on murea ja rukiinen, mutta valitettavasti melko rasvainen. Täytteessä on eniten kalkkunapalvin sekä paprikan ja sipulin makua. Oikein kelpo makuyhdistelmä, jota voi varioidan oman maun mukaan. Piirakat ovat siitä kivoja, että täytteen voi tehdä sen mukaan, mitä ruokatarvikkeita kotoa löytyy.





















Resepti, iso vuoallinen 8:lle

Pohja:
1,5 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
100 g margariinia
0,5 dl ruokaöljyä
0,5 dl vettä
hiven suolaa

Täyte:
1 sipuli ohuina viipaleina
1 prk kermaviiliä
1 muna
hiven mustapippuria
hiven suolaa
1 tl kuivattua persiljaa
100 g palvikalkkunaa
0,5 punaista paprikaa pieninä kuutioina
1 dl juustoraastetta.

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää vähän pehmentynyt margariini ja nypi tasaiseksi käsin. Lisää kylmä vesi ja öljy ja sekoita nopeasti taikinaksi.
2. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Lisää pinnalle sipulirenkaat. Esikypsennä pohjaa 175 asteisen uunin alatasolla n. 10 minuuttia.
3. Pilko kalkkuna ja paprikat. Yhdistä kermaviili, muna ja mausteet.
4. Levitä kalkkuna, paprika ja osa juustoraasteesta puolikypsän pohjan päälle. Kaada pinnalle tasaisesti kermaviiliseos ja ripottele päälle juustoraaste.
5. Paista piirakkaa uunissa, kunnes pinta on hieman ruskistunut. Tarjoile lämpimänä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti