perjantai 1. helmikuuta 2013

Ohraryynirieska

Perinneruokiin kuuluva ryynirieska on kuulunut savolaiseen lapsuudenkotiini. Uskaltauduin itse sitä tekemään ensimmäistä kertaa enkä yhtään huonolla menestyksellä. Sopivan pehmeä ja maukas lopputulos houkuttelee leipomaan toistekin. Vähensin alkuperäisen ohjeen piimän määrää, niin sain vähemmän happaman rieskan aikaiseksi.




















Resepti, 9-12 palaa

3 dl piimää
2 dl maitoa
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 muna
0,5 dl vehnäjauhoja
1 dl maitoa
0,25 dl öljyä
0,75 tl suolaa

1. Kaada piimä ja 2 dl maitoa kulhoon, lisää suurimot ja anna turvota yön yli jääkaapissa.
2. Sekoita joukkoon muut ainekset. 
3. Kaada seos n. puolet normaalia pienemmälle, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
4. Kypsennä rieskaa 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30–40 minuuttia, kunnes rieska on saanut kauniin värin.


Alkuperäinen resepti: http://www.nettiet.fi/teemat/ruoka/reseptit/art373-Ryynirieska--Savo-.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti