Puolukkapiirakassa pitää olla ehdottomasti kermaviili- tai rahkapäällys, koska puolukka on itsessään sen verran voimakkaan makuista. Tässä piirakassa on ruis- ja grahamjauhoja, jotka sopivat hyvin puolukan kanssa eikä lopputuloksen maku ole liian rukiinen. Pohjan koostumus on hieman mureneva, mutta lusikalla syötynä ei haittaa :)
n. 12 palaa
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
n. 4 dl puolukoita
1 prk kermaviiliä tai rahkaa
1 muna
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1. Vaahdota pehmennyt margariini ja sokeri sähkövatkaimella.
2. Vatkaa joukkoon muna.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen kahdessa erässä.
4. Levitä taikina 25 cm x 30 cm pikkupellille leivinpaperin päälle tai isoon, voideltuun ympyrävuokaan.
5. Sekoita kermaviili, muna ja sokerit keskenään.
6. Levitä puolet puolukoista taikinan päälle, sitten kermaviiliseos ja lopuksi ripottele loput puolukat pinnalle.
7. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti