Aikaa leipomiseen oli vain vähän, joten siksi tällainen persikkapiirakka oli hyvä vaihtoehto. Valmis rahkapiirakka on mehukas ja säilyy jääkaapissa hyvin muutaman päivän. Paloittelu on helppoa, koska pohja on sopivan kiinteä. Koska pellillinen on suuri määrä, osa piirakasta on kätevä pakastaa. Jos käytät kovin isoa peltiä, reseptin voi tehdä 1,5 kertaisena.
Pohja:
200 g margariinia
3 dl sokeria
3 munaa
1 dl 3-viljan leseseosta
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa tai kerma-maitoa
1. Vaahdota pehmennyt margariini sekä sokeri sähkövatkaimella.
2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
3. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa vatkaamista.
4. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla n.10 min eli kunnes taikina esipaistuu kiinteäksi, mutta ei vielä juurikaan ruskistu.
Pinnalle:
2 prk maitorahkaa
2 munaa
0,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
(2 rkl sitruunamehua)
1 iso tölkki persikan puolikkaita omassa mehussa
1. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
2. Viipaloi tai paloittele persikanpuolikkaat.
3. Levitä rahkaseos esipaistetun piirakan päälle. Ripottele persikat pinnalle tai asettele palat siisteiksi riveiksi. Paista vielä uunissa niin kauan, että rahkaseos on kiinteytynyt (15-20 min). Tarkista kypsyys vielä puutikulla.
Todella hyvää! :)
VastaaPoistaIhanan mehukasta. Pohjakin jees!
VastaaPoistaHei Suvi :) Oisko sulla antaa jotain viitteellisiä aikoja kuinka kauan uunissa ekassa vaiheessa ja sitten tokassa ? Helpottaa leipomista kun on joku ohjeellinen aika.Ettei pidä liian kauaa uunissa.Eihän toi rahkatäyte ole liian hapan kun sokeria on vaan ton verran siinä ? Varmaan on kuitenkin 500 g tota rahkaa ? Ohje vaikuttaa aika hyvältä ja tekisi mieli kokeilla :)
VastaaPoistaLisäsin ohjeelliset paistoajat. Rahkaa tulee yhteensä 500 g eli on varmasti täytettä riittävästi, että on mehukasta.
Poista