torstai 3. lokakuuta 2013

Takuulla mehukas porkkanakakku

Tässä on porkkanakakku, jossa on mehukas pohja ja ihanan ilmava kuorrutus. Paras kuorrutus, mihin olen koskaan törmännyt! Pohja säilyy jääkaapissa muutamia päiviä hyvänä, ei kuivu porkkanan ansiosta. Kuorrutus kannattaa tehdä ennen tarjoamista, mutta säilyy päivän tai pari jääkaapissakin kuvun alla. 





25cmx35cm pellillinen:
4 munaa
4 dl sokeria
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
4 (tai 5) dl vehnäjauhoja
200 g margariinia tai voita
6 dl hienoa porkkanaraastetta

Pinnalle:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl vispikermaa
1 dl sokeria (tai vähän enemmän)
2 tl vaniljasokeria
mantelilastuja tai muita sokerimassasta tehtyjä porkkanoita

1. Sulata margariini tai voi ja kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää viimeiseksi sulatettu ja jäähtynyt rasva sekä porkkanaraaste. Sekoita tasaiseksi.
2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pienelle uunipellille. Paista 150 asteisen uunin keskitasolla tunnin verran. 
3. Jäähdytä pohja. Anna mieluiten olla jääkaapissa yön yli. Jos pohja on keskeltä matalampi kuin reunoista, leikkaa reunoja hieman pois.
4. Tee kuorrutus: Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Kuorrutusta tulee paksusti, joten halutessasi voit pienentää kuorrutteen määrää.
5. Levitä kuorrutus pohjan päälle tasaisesti ja koristele. 




2 kommenttia:

  1. Olenkin kaipaillut parempaa päällistä porkkanapiirakkaan.. Ens kerralla kokeilen tätä :)

    VastaaPoista
  2. ja oli hyvä päällinen :P joskin laitoin tomusokeria sokerin sijaan..

    VastaaPoista