torstai 21. marraskuuta 2013

Helppo punajuurilaatikko

Punajuuret ovat nyt edullisia ja siitä sain kimmokkeen ostaa niitä. Tein lanttulaatikon tyylisesti punajuurilaatikkoa. Siitä tuli ihanan makeaa, koska punajuuret ovat itsessään makeita ja imeltyvät uunissa vielä lisää. Sinihomejuuston maku on lähinnä mausteenomainen eli auran ystävät saavat tuplata määrän, jos haluavat sen maistuvan selvästi. Juuston voi myös jättää kokonaan pois.















Punajuurilaatikko, lisäkkeenä 6:lle
5-6 keskikokoista punajuurta
40 g sinihomejuustoa
1 muna
1,5 dl ruokakermaa

1. Laita punajuuret kattilaan ja peitä ne vedellä. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi eli n. 1 tunti. Punajuuria ei kannata kuoria, koska punainen väriaine liukenee veteen.
2. Jäähdytä, kuori ja pilko punajuuret pienemmiksi paloiksi. Käytä suojakäsineitä, mikäli et halua käsiesi värjääntyvän.
3. Soseuta punajuuret sauvasekoittimella.
4. Sekoita soseen joukkoon murennettu sinihomejuusto, muna sekä ruokakerma. Kaada seos uunivuokaan.
5. Paista punajuurilaatikkoa uunin alatasolla 200 asteessa 45-60 minuuttia eli kunnes laatikko on hyytynyt hyvin ja pinta on saanut väriä.
6. Tarjoa punajuurilaatikko lisäkkeenä tai sellaisenaan. Koristeeksi voit ripotella hieman sinihomejuustoa pinnalle.

1 kommentti: