perjantai 21. joulukuuta 2012

Kevyemmät jauhelihapasteijat

Pasteijat kuuluvat monen jouluun, niin myös meidän. Tämän ohjeen taikina on kevennetty versio rahkavoitaikinasta. Koostumus on kivempi, kun se ei ole niin rasvaa tihkuva, mutta silti rapea. Täyte saa makua ja mehukkuutta tuorejuustosta ja paprikasta. Sama taikina käy sarviin, mutta taikinaan voi lisätä juustoraastetta.

















Pasteijat, 25-30 kpl
6 dl vehnäjauhoja (voit korvata puolet grahamjauhoilla)
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 prk vähärasvaista maitorahkaa
0,5 dl öljyä
25 g margariinia huoneen lämpöisenä
1 muna

Täyte:
1 dl puuroriisiä
suolaa keitinveteen
200 g naudan paistijauhelihaa
mausteita esim. suolaa, mustapippuria, paprikaa ja chiliä
1 keskikokoinen sipuli
puolikas paprika 
0,5 pkt tuorejuustoa esim. aurinkokuivattu tomaatti 
muna

Voiteluun: muna

1. Ruskista jauheliha paistinpannulla ja lisää kypsennyksen loppuvaiheessa joukkoon sipulisilppu. Mausta jauheliha.
2. Hauduta riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla tai lihaliemellä maustetussa vedessä. Jätä riisi ja jauheliha odottamaan hellan sivuun.
3. Tee taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää muut aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi käsin tai yleiskoneella. 
4. Tee täyteseos valmiiksi. Pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kaikki aineet paitsi muna ja sekoita hyvin. Maista täyteseoksesta mausteiden määrä. Lisää vielä muna raakana sekaan.
5. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne ohuiksi levyiksi. Ota muotilla tai isolla juomalasilla taikinasta ympyröitä. Lisää täyteseos toisen puoliskon keskelle ja taita ympyrän toisen puoliskon taikina päälle. Painele reunat tiukasti kiinni joko sormin tai haarukan piikkejä käyttäen. 
6. Siirrä pasteijat pellille ja voitele ne munalla. Silikonisuti on tässä hyvä väline.
7. Paista 200 asteessa n. 10-15 minuuttia.

Alkuperäinen taikinan ohje Vilkkkilän blogista: http://vilkkila.blogspot.fi/search/label/Pikkusuolaiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti