sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Suklaa-vadelmamuffinssi

Suklaa ja vadelma on taivaallinen makuyhdistelmä. Tämä resepti on helppo, mutta lopputulos on oikein maukas. Muffinssit voi halutessaan vielä kuorruttaa tai ripotella päälle tomusokeria.
















Ohje n. 20 kpl keskikokoisia muffinsseja


150 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
0,75 dl kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl leivinjauhetta 
1 tl vanilliinisokeria
hiven suolaa
1 prk (200 g) kermaviiliä
75-100 g tummaa suklaata rouhittuna
n. 200 g vadelmia jäisinä

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää kanamunat yksitellen hyvin vatkaten. Käytä huoneen lämpöisiä munia ettei seos juoksetu.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään paitsi suklaa.
3. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja kermaviiliä sekoittaen sähkövatkaimen pienellä teholla. Vältä turhaa sekoittamista. Lisää viimeiseksi suklaarouhe. 
4. Jaa muffinivuoat muffinipelleille tai suoraan leivinpaperin päälle tavalliselle pellille.
5. Annostele taikinaa muffinivuokien pohjalle pieni kerros. Lisää kuhunkin vuokaan muutama jäinen vadelma. Nostele loput taikinat vuokiin niin, että täytät taikinalla 3/4 osaa vuoista.
6. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-18 minuuttia.


Alkuperäinen resepti Pirkan vadelma-suklaakuppikakut marenkikuorrutuksella.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti