tiistai 25. joulukuuta 2012

Marenkinen hovikakku

Kahvipöytä saa kruunukseen lempeän suklaisen jäädykkeen. Hovikakun koostumus on ihanan pehmeä, vaikka se olisi otettu suoraan pakastimesta. Jäädykkeen täyteaine säilyttää kiinteän rakenteen, vaikka se sulaisikin. Ei siis hätää, mikäli kakku ei tule kerralla syötyä ja pitäisi säilyttää jääkaapissa. Tämä on omiaan kaikille makeiden herkkujen ystäville! Tein kakun kolmesta Daim-patukasta, mutta siitä tuli todella makea versio, joten vähensin määrää.


Pohja:
200 g kaurakeksejä 
50 g margariinia tai voita

Täyte:
2 dl kermaa
3 valkuaista
1,5 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Lisäksi:
2 Daim-suklaapatukkaa rouhittuna

1. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, laita laidat kiinni ja leikkaa yli menevä leivinpaperi pois. Laita leivinpaperisuikaleet myös reinoille.
2. Murskaa keksit monitoimikoneella tai vahvan muovipussin läpi kaulimella painellen. Ota muruista erilleen kolmasosa. Lisää sula margariini 2/3 osaan muruseosta. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti ja laita vuoka hetkeksi kylmään.
3. Vaahdota kerma. 
4. Erottele valkuaiset ja vaahdota ne sähkövatkaimella tukevaksi vaahdoksi.
5. Sekoita kermavaahto, sokeri, tuorejuusto ja kolmannes Daim-rouheesta keskenään. Lisää valkuaisvaahto ja sekoita varovasti, että vaahtomainen rakenne säilyy.
6. Laita vuokaan keksipohjan päälle puolet täytteestä ja tasoittele kaapimella. Ripottele loput keksimurut sen päälle ja sitten loput täyteaineksesta. Tasoita hyvin ja ripottele vielä pinnalle loput Daim-rouheesta.
7. Laita kakku peitettynä pakastimeen vähintään muutamaksi tunniksi. 


ps. Mikäli haluat raikkaamman täytteen värin, laita daimrouhe erikseen kerrokseksi keksimurun kanssa väliin. Et siis sekoita osaa daimrouheesta muiden täyteainesten kanssa.


1 kommentti: