lauantai 13. huhtikuuta 2013

Porkkana-papupihvit

Jos kasvisruoka yleensä maistuu, kokeile näitä papupihvejä. Ne ovat sekä maukkaita että ravitsevia. Pihvit ovat vähän tulisia. Kastikkeeksi sopisi joku neutraali kastike esim. kermaviilistä. Paistoin pihvit uunipellillä ja samalle pellille mahtui sopivasti paistumaan perunat. Perunoilla ja pihveillä oli sama paistoaika, kun laitoin perunat muutaman sentin siivuiksi. Perunat pyöräytetään öljyssä, johon on lisätty sekaan mausteita. Jos paistat pihvit pannulla, niistä tulee vähän mehukkaampia. 





Resepti n. 10 kpl


2 pientä porkkanaa (140g) tai perunaa (peruna sitoo massaa enemmän)
1 valkosipulin kynsi
0,5 purkkia valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
2 rkl makeaa chilikastiketta (voi korvata chilijauheella ja sokerilla)
3 rkl ruokaöljyä
0,5 sipulia
1 dl kaurahiutaleita
1 dl korppujauhoja
1 tl paprikajauhetta
1 tl Herbamare yrttisuolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
ripaus jauhettua chiliä
1 muna

1. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Lisää joukkoon kuorittu valkosipulin kynsi, pavut, chilikastike ja öljy. Hienonna sauvasekoittimella. Joukkoon saa jäädä sattumia.
2. Lisää hienonnettu sipuli sekä loput ainekset. Sekoita ja anna turvota 15 minuuttia. Pihvimassa ei saa jäädä liian löysäksi, joten lisää korppujauhoja tarvittaessa.
3. Paista pihvit uunissa 225 asteessa tai paistinpannulla öljyssä. 

Mukaellen reseptiä: Jere Nieminen. 2010. Vegaanin kotiruokakirja, Moreeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti