sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Suolapähkinä-suklaakakku puolukkayllätyksellä

Oli hyvä syy leipoa, kun ystävien kanssa päätettiin pitää jätskinyyttärit. Vaniljajäätelöä kakun seuraksi ja kyllä maistui :) Kehujakin sain, joten ei tarvitse luottaa vain omaan mielipiteeseen. Vaikka en ole puolukoiden ystävä, tähän kakkuun ne sopivasti toivat maustetta.




Pohja, 24-26 cm irtopohjavuokaan

175 g margariinia
3 munaa
2,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
4 dl puolukoita

1. Sulata margariini ja jätä jäähtymään.
2. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella.
3. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vuorotellen jauhoja sekä margariinia ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vatkaa.
4. Laita irtopohjavuoan pohjan väliin leivinpaperi. Voitele vuoan reunat rasvalla tai öljyllä. 
5. Kaada vuokaan puolet taikinasta. Tasoita taikina ja ripottele puolet puolukoista tasaisesti pinnalle. Lisää loput taikinat puolukoiden päälle ja tasoita. Ripottele pinnalle loput puolukat.
6. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla puolisen tuntia. Varmista kypsyys puutikulla.
7. Kun kakku on hieman jäähtynyt, irrota vuoan reunat.

Kuorrutus

200 g pähkinäsuklaata (laitoin puolet tummaa ja puolet maitosuklaata)
75 g suolapähkinöitä
(koristeeksi suklaarouhetta)

1. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa ja sekoita pari kertaa sulatuksen aikana.
2. Levitä suklaa jäähtyneen kakun pinnalle ja ripottele suolapähkinät ja suklaarouhe päälle. 
3. Siirrä kakku tarjoiluastialle lastan avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti