keskiviikko 21. elokuuta 2013

Helppo chili sin carne eli tulinen tomaatti-papukastike

Tulin nälkäisenä kotiin ja ruokaa piti saada nopeasti pöytään. Valmista tuli helposti ja tarvikkeet löytyivät kaapista. Chili sin carne on oma kestosuosikkini arkiruuaksi ja hyvällä ruokahalulla sitä ulkoilmassa taas popsin. Annos näyttää vähän aneemiselta, kun ei tuoreita kasviksia lautaselta löydy, mutta ne tuli popsittua jo ruuanlaiton lomassa :) 



Resepti neljälle
puolikas sipuli pilkottuna
loraus ruokaöljyä
oman maun mukaan jauhettua tai tuoretta chiliä
1 tlk tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 dl soijarouhetta
0,5 tlk punaisia kidneypapuja
1 tl sokeria
1 maustemitta mustapippuria
 n. 0,5 tl suolaa

1. Pilko sipuli ja kuullota se paistinpannulla öljyssä chilijauheen kanssa.
2. Lisää loput ainekset ja anna porista miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Maistele, että tulisuus ja suolan määrä ovat sopivia.

p.s. Kuulin koululaisista, jotka popsivat chili sin carnea ja eivät hoksanneet, että eivät syöneetkään jauhelihaa. :) 

2 kommenttia:

  1. Chili, jossa ei ole lihaa on ihan vain chili. Jos chiliin laittaa kuolleen eläimen palasia, siitä tulee chili con carne.

    Anteeksi pedanttisuuteni, mutta tämä sin carne on yleinen harhakäsitys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on pakko kommentoida. Chili con carne tarkoittaa "chiliä lihalla", mutta chili sin carne "chiliä ilman lihaa", joten ilmaisu on aivan oikein.

      Poista