sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Appelsiinin ja suklaan makuiset kakkutikkarit

Kakkutikkarit ovat peräisin Yhdysvalloista ja kulkevat siellä nimellä cake pops. Kokeilin kakkutikkareita lähinnä niiden ulkonäön vuoksi. Yllätys oli, että maku oli niissä kaikkein parasta: mehukas appelsiinin ja suklaan yhdistelmä on vastustamaton. Laihduttajille varoitus: koukkuun jäämiseen vaara :) Onneksi tein itse nämä myyjäisiin, niin en voinut niitä liikaa maistella... Sisällä olevan kakku-tuorejuustomassan voi tehdä joko keksirouheesta tai erilaisista paistetuista kakkupohjista. Myös tuorejuustoa voi maustaa oman maun mukaan. 





















Resepti, 16 kpl

1 pkt appelsiinituorejuustoa
kakkumurua ks. ohje alla (määrää en osaa sanoa, ehkä 4 dl...)
varrastikkuja puolitettuina / tikkaritikkuja
Geisha-suklaata n. 150 g
koristerakeita
kookoshiutaleita

Kakkupohja:

60 g margariinia
0,75 dl sokeria
1 muna
0,5 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1,75 dl vehnäjauhoja ja 0,75 dl grahamjauhoja
0,6 dl maitoa

1. Vaahdota huoneen lämpöinen margariini ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää muna hyvin vatkaten.
2. Sekoita jauhot keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa joukkoon.
3. Levitä taikina pieneen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. 
4. Paista 175 asteessa kauniin ruskeaksi n. 20 minuuttia. Paistoaika riippuu pohjan paksuudesta.
5. Kun pohja on jäähtynyt, sekoita tuorejuustoon sopivan verran kakkumuruja. Massa on hyvää, kun se on kiinteää, muttei murenevaa. 
6. Pyörittele massasta palloja käsin ja laita ne kylmään jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
7. Sulata suklaa esim. mikrossa pienellä teholla välillä sekoitellen. 
8. Kasta varrastikun pää suklaassa ja työnnä se kakkupallon sisään. Kasta kakkutikkari suklaassa. Valuta ylimääräinen suklaa pois. Ripottele pinnalle koristerakeita tai kookoshiutaleita. Myös karkki-, pähkinä- ja suklaarouheet ovat kivan näköisiä.
9. Laita tikkarit kuivumaan pystyasentoon esim. halkaistuun omenaan, suolalla tai sokerilla täytettyyn astiaan tms. Vaihtoehtoisesti ne voi laittaa leivinpaperin päälle, mutta silloin tikkarin yksi puoli litistyy. Itse tein tyhmyyksissäni näin :(
10. Anna suklaan kovettua jääkaapissa ennen tarjoilua. Suklaan väri kärsii pakkasesta, joten en suosittele pakastamaan tikkareita kuorrutteiden kanssa.




2 kommenttia:

  1. Ei vitsi että on hyvännäköisiä.. varmaan pakko kokeilla joku päivä :P

    VastaaPoista
  2. Suosittelen, nämä on sen arvoisia! :) Taidan iteki sortua tekemään niitä uusiks...

    VastaaPoista