perjantai 8. maaliskuuta 2013

Mehevä suklaa-punajuurikakku

Ei tulisi ensimmäisenä mieleen laittaa suklaakakkuun punajuurta. Yllättävää kyllä, kakku on herkullisen maun lisäksi mehukas. Tämä vie varmasti suklaan ja makean tuskan pois. Jos et halua kovin makeaa leivonnaista, harkitse laitatko kuorrutusta ollenkaan. Pohjan voi tehdä myös mudcake-tyyppisesti ja paistaa vähemmän aikaa, jolloin keskikohta jää hieman raa'aksi. Tällöin kakku kannattaa tarjoilla lämpimänä esim. vaniljajäätelön kanssa.




















Resepti, iso irtopohjavuoka tai puolikas pellillinen
Pohja:
3 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl ruokokide- tai fariinisokeria
100 g tummaa suklaata
3 dl punajuuriraastetta eli 2 punajuurta
1,5 dl vehnäjauhoja
0,25 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl ruokaöljyä

Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
2 dl tomusokeria
3 rkl lämmintä maitoa

1. Vaahdota munat ja sokerit. 
2. Sulata 100 g suklaata mikrossa puoliteholla ja sekoittele välillä.
3. Raasta kuoritut punajuuret hienoksi raasteeksi.
4. Yhdistä kuivat aineet ja lisää se muna-sokerivaahtoon varovasti. Sekoita joukkoon öljy ja punajuuriraaste.
5. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista.
6. Kaada taikina isoon irtopohjavuokaan tai pienelle uunipellille, jossa on leivinpaperi.
7. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla n. 30-45 minuuttia riippuen paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta. Voit kokeilla kypsyyttä puutikulla, jos haluat täysin kypsän.
8. Jäähdytä pohja ja tee kuorrutus. Kuorrutuksen voi tehdä myös seuraavana päivänä.
9. Sulata suklaa mikrossa puoliteholla ja sekoittele sitä välillä. Lisää loppuvaiheessa maito ja lämmitä vielä hetki. Sekoita ja lisää joukkoon tomusokeri. Sekoita hyvin.
10. Levitä kuorrutus pohjan päälle ja ripottele pinnalle koristerakeita tai muita koristeita.
11. Anna pohjan tiivistyä kylmässä ennen leikkaamista mieluiten 1 vrk. Näin pohja ei murene, kuten minulla pääsi käymään. Tosin rakenne on tuoreena pehmeämpi.












Alkuperäinen resepti:
Koti. 2-2013

2 kommenttia:

  1. Tätä vois vaikka kokeilla ja punajuuren vois ehkä korvata porkkanalla...ainaki testata =)

    VastaaPoista
  2. Mun mielestä punajuuresta tuli vähän erilaista makua mukaan. En tiedä erottuisko porkkanaraaste tummasta taikinasta, mut punajuuri ainakin sulautuu väriltään hyvin suklaan kanssa. Aina voi testata porkkanaakin :)

    VastaaPoista