maanantai 9. syyskuuta 2013

Intialainen kasviscurry

Halusin kokeilla jotain uutta ja silmiin sattui Yhteishyvä-lehdestä kasviscurryn ohje. Mausteeksi tuli kardemummaa, jota en ole koskaan käyttänyt ruuanlaitossa. Ihan vinkeä maku siitä tulikin, mutta jätti hieman toisten mausteiden makua alleen. Useissa kasviscurryn oheissa kardemummaa ei käytetä, mutta mausteena se kuuluu Intialaiseen keittiöön. 
















4 annosta
1 sipuli
1-2 porkkanaa
1 paprika
1 rkl öljyä
1 tl jauhettua korianteria
0,5 tl jauhettua kurkumaa
0,5 tl jauhettua kardemummaa
1 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 dl kookoskermaa
1 prk (n. 300 g ) kikherneitä säilykkeenä
1 rkl soijakastiketta
Suurus: 1 dl vettä ja 1,5 rkl maissitärkkelysjauhoja

1. Pilko sipulit, kuorittu porkkana sekä paprika. 
2. Kuullota kasvikset ja mausteet öljyssä paistinpannulla. Varo polttamasta mausteita.
3. Lisää vesi ja suola. Hauduta n. 10 minuuttia kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
4. Lisää valutetut ja huuhdellut kikherneet, sokeri, kookosmaito ja soija. Kuumenna. 
5. Sekoita maissitärkkelysjauho desilitraan kylmää vettä ja lisää se kastikkeeseen kaataen ohuena nauhana samalla sekoittaen. Sekoittele kunnes kastike alkaa taas kuplia. Anna kiehua pari minuuttia. 
6. Tarkista maku.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti