sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Hyydytettävä mangokakku

Mangokakku on ihanan raikas ja sulaa suuhun. Ohjeen keksipohja on melko ohut, joten voit suurentaa sitä, mikäli pidät paksummasta kerroksesta. Suosittelen käyttämään Bonnen mangososetta, koska siinä on vauvanruokia vahvempi maku. Käytin 23 cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa.











Pohja:
150 g kaurakeksejä
50 g voita tai margariinia
(1 rkl maitoa tai vettä)

Täyte:
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä tai kermaa
250 g maitorahkaa
200 g tuorejuustoa
3 dl mangososetta (Bonne)
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä

Kiille:
2 dl mangososetta (Bonne)
3 liivatelehteä
0,5 dl vettä

Pohjan valmistus: 
1. Murskaa keksit ja sekoita sulatettu rasva ja vesi tai maito joukkoon. 
2. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle, johon on levitetty leivinpaperi (23 cm halkaisija).
3. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Täytteen valmistus: 
1. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 5 minuutiksi. 
2. Vatkaa vispi/kerma vaahdoksi. 
3. Kuumenna sitruunamehu ja vesi. Lisää kuumaan nesteeseen liivatelehdet, josta on puristettu enin vesi pois. Jätä seos jäähtymään. 
4. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa sähkövatkaimella. Lisää tuorejuuston sekaan rahka, mangosose, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita. 
5. Lisää liivateseos mangoseokseen ohuena nauhana kaataen ja samalla sekoittaen. Lisää lopuksi varovasti vispi/kermavaahto. 
6. Kaada valmis mousse keksipohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta esim. varovasti heiluttamalla ja koputtamalla vuokaa pöytää vasten. 
7. Laita kakku jääkaappiin n. 4 tunniksi tai pidemmäksi aikaa.

Kiilteen valmistus:
1. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 5 minuutiksi. 
2. Kuumenna vesi. Lisää kuumaan nesteeseen liivatelehdet, josta on puristettu enin vesi pois. 
3. Lisää liivateseos mangososeen joukkoon ohuena nauhana kaataen ja samalla sekoittaen. 4. Kaada kiille kakun pinnalle ja hyydytä se jääkaapissa.

Tarjolle laittaminen:
Irrota irtopohjavuoan reunat varovasti. Itse yleensä ensin veitsellä irrotan kakun reunoistaan ennen kuin alan reunaa löysyttämään. Siirrä kakku varovasti ohuella lastalla avustaen ja kallista samalla vuoan pohjaa, jotta kakku liukuu tarjoilulautaselle ilman leivinpaperia. Koristele kakku haluamallasi tavalla tai tarjoile sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti