sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Paras suklaapiirakka

Serkuilta saatu resepti, josta tulee ihanan kostea suklaapiirakka tai mokkapala, riippuen kumpaa nimeä haluaa käyttää. Tämä on sen verran makeaa, että pienempikin pala riittäisi, mutta jostain syystä tekisi mieli santsata :D Kuorrutukseen kannattaa käyttää oikeaa voita tai vähintään Oivariinia.


Pohja:
200 g margariinia tai voita
2,5 dl kahvia
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria 
2 tl ruokasoodaa
vajaa 1 tl suolaa
2 kananmunaa
1 dl ranskankermaa tai maustamatonta jogurttia

Kuorrutus:
75 g voita
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 rkl maitoa tai kahvia
tomusokeria 

Pohjan valmistus:
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
2. Sulata voi. Lisää joukkoon kahvi, kaakaojauhe ja suola. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Yhdistä rasvaseos ja kuivat aineet keskenään. Sekoita, mutta älä vatkaa.
5. Lisää kananmunat ja jogurtti tai ranskankerma joukkoon. Sekoita, mutta älä vatkaa.
6. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista n. 15-20 min kypsäksi.

Kuorrutteen valmistus:
1. Sulata voi. 
2. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, vaniljasokeri ja maito. Anna seoksen hieman jäähtyä.
3. Lisää tomusokeri vähitellen sekoitellen. Jos paakkuja muodostuu, sekoita lisää. Tomusokeria tulee sen verran, että kuorrute on levittyvää, mutta riittävän paksua.
4. Levitä kuorrute jäähtyneen piirakan päälle kaapimella tai veitsellä tasoitellen. Ripottele heti koristeet, jos niitä haluat. Jäähdytä suklaapiirakka. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti