Maukas porkkanakakku
Pohja:
3 isoa kananmunaa
1,5 dl fariinisokeria
0,75 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
250 g porkkanaraastetta
125 g sulatettua voita tai margariinia
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
hyppysellinen suolaa
Kuorrutus:
85 g sulatejuustoa
170 g tuorejuustoa
120 g pehmeää voita tai Oivariinia
4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Kostutus: vettä 0,5 dl ja 1 tl vaniljasokeria / yhden sitruunan mehu
Pinnalle:
esim. raastettua sitruunan kuorta, pähkinä- tai mantelirouhetta, kanelia tai marsipaanikoristeita
Pohjan valmistus:
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Sulata voi. Anna jäähtyä.
3. Kuori ja raasta porkkanat raastimen hienolla terällä.
4. Vaahdota munat, fariinisokeri ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on valmis, kun vatkaimista valutettavasta vaahdosta voi piirtää kuvion taikinan pintaan hetkeksi.
5. Sekoita kuivat aineet keskenään.
6. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen ja vähitellen voisula, porkkanaraaste ja kuivat aineet.
7. Laita irtopohjavuoan (halkaisija noin 20-22 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan.
8. Paista kakku kypsäksi uunin alatasolla. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Paistoaika on noin 20-30 min.
Täytteen valmistus:
1. Notkista ensin sulatejuusto sähkövatkaimella. Lisää tuorejuusto, pehmeä voi ja vaniljasokeri, sekoita lisää.
2. Lisää tomusokeri vähitellen joukkoon koko ajan sekoittaen. Jos seos jää liian löysän oloiseksi, tomusokeria voi lisätä.
Kakun valmistus:
1. Leikkaa jäähtynyt kakku kahtia. Kostuta pohja ja kansi vesi-vaniljasokerilla tai sitruunamehulla.
2. Levitä puolet täytteestä kakkukerrosten väliin ja puolet pinnalle.
3. Koristele pinta ja siirrä kakku jääkaappiin.
4. Tarjoa jäähtyneenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti