lauantai 27. huhtikuuta 2019

Rapeat bataattiranskalaiset uunissa

Nämä bataattiranskalaiset ovat rapeita :) Ei tarvitse uppopaistaa, joten ei tule rasvan käryä asuntoon. Ihanan makeita ja suolaisia yhtä aikaa. Mausteiden määrä riippuu bataatin koosta.

1 bataatti
1-2 rkl maissitärkkelystä
1/2 - 1 tl yrttisuolaa
jauhettua mustapippuria
paprikajauhetta
3 rkl rypsiöljyä

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
2. Kuori bataatti ja huuhdo. Leikkaa se ohuiksi tikuiksi ranskanperunoiden tapaan.
3. Pane bataatit kulhoon. Ripottele pinnalle jauhot ja mausteet. Sekoittele hyvin, että mausteet ja jauhot tarttuvat bataattiranskalaisten pintaan.
4. Levitä bataatit pellille leivinpaperin päälle niin, että ne eivät ole päällekkäin. 
5. Kypsennä uunin keskitasolla15 minuuttia ja käännä sitten ranskalaiset toisin päin lastalla. Jatka paistamista 5-10 minuuttia eli kunnes ne alkavat ruskistua ja ovat rapeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti