sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Appelsiini-omenakahvikakku

Aivan huumaavan tuoksuinen ja makuinen tämä appelsiini-omenakahvikakku! Suosittelen kokeilemaan. Kakku on melko makea, joten kuorrutetta se ei kaipaa. Vähennä sokerin ja hillon määrää, jos haluat kuorrutuksen. 












Appelsiini-omenakahvikakku, maidoton 

200 g margariinia (maidotonta)
2,5 dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl sokeroitua omenahilloa
1 appelsiinin kuoret

1. Vaahdota huoneen lämpöinen margariini ja sokeri sähkövatkaimella.
2. Lisää huoneen lämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita käsin tasaiseksi.
4. Raasta appelsiinin kuoren keltaisen pintaosa raastinraudan pienellä terällä. 
5. Sekoita taikinan joukkoon lopuksi omenahillo ja appelsiin kuori.
6. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun keskikokoiseen kakkuvuokaan.
7. Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin tunti.
8. Kumoa vasta, kun voit tehdä sen paljain käsin ilman patalappuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti