sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Kasviskierteet perunavoitaikinalla (gluteeniton, maidoton, munaton)

Erityisruokavalioleivonnaiset eivät ole helpoimmasta päästä, varsinkin gluteenittomien jauhojen ollessa kyseessä. Tämä perunavoitaikina kuitenkin oli käsiteltävyydeltään ihan ok, vaikka oli hieman murenevaa. Kasviskierteiden makua kehuttiin. Kierteiden koostumus oli rapea, myös pakasteesta otettujen ja uunissa lämmitettyjen. Kokonaisuus saa kiitettävän arvosanan. Pääsivät siis pikkujoulupöytään :)


Kasviskierteet (gluteeniton, maidoton, munaton) 
n. 40 kpl

Perunavoitaikina:
300 g kypsiä perunoita
300 g maidotonta margariinia (Sunnuntai)
n. 430g luontaisesti gluteenittomia jauhoja esim. Sunnuntai
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl ksantaania

Täyte:
1 sipuli pilkottuna
3 valkosipulin kynttä puristettuna
1 rkl rypsiöljyä
1 prk (á 400 g) paseerattua tomaattia
2 dl tummaa soijarouhetta
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
hieman chilijauhetta
(pizzamaustetta)

Valmista taikina: Keitä ja jäähdytä perunat, hienonna ne esim. survimella. Pehmennä margariini mikrossa tai käytä huoneen lämpöisenä. Sekoita aineet sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.

Valmista täyte: Kuori sipuli ja valkosipulin kynnet ja hienonna ne pieneksi. Kuullota ne tilkassa öljyä paistinpannulla. Lisää joukkoon muut ainekset ja anna hautua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Maista. Jäähdytä täyte.

Jaa taikina kahteen tai kolmeen osaan. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Levitä täyteseos tasaisesti päälle ja rullaa levy kääretortun tapaan. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä n. 1,5-2 cm levyisiä paloja ja asettele ne pellille kiekoiksi. Paista kierteitä 225 asteisen uunin keskitasolla n. 15 min kunnes ne saavat hieman väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti