keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Mangorahkakakku pääsiäiseksi

Tein pääsiäiskakun mökkiolosuhteisiin mukaan. Maku oli kohdallaan. Kakku ei ollut liian makea ja mango maistui hyvin. Jouduin pakastamaan kakun kuljetusta varten ja kiille vetistyi siksi aavistuksen verran. Oli kuitenkin ihan kelpo kakku senkin jälkeen. 













Mangorahkakakku

Pohja
175 g kaurakeksejä
75 g margariinia

Täyte
6 liivatelehteä
2 rkl vettä
2 dl kermaa
250 g rahkaa
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl sokeria
3 dl mangososetta esim. Bonne

Kiille
2 dl mangososetta esim. Bonne
1 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Valmista pohja. Laita irtopohjavuoan (n. 22 cm halkaisija) pohjalle leivinpaperi. Sulata margariini ja murskaa keksit. Sekoita keskenään ja painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.

Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Yhdistä joukkoon rahka, sokerit ja mangosose. Kuumenna vesi lasissa mikrossa. Lisää veteen mahdollisimman kuivaksi puristetut liivatelehdet ja sekoita, että liivatteet sulavat. Jäähdytä seosta hetki. Lisää liivateseos rahkaseokseen vähitellen koko ajan vatkaten. Kaada valmis seos vuokaan keksipohjan päälle. Laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin.

Valmista kiille. Mittaa mangosose ja vesi pieneen kattilaan. Kiehauta ja lisää hyytelösokeri vähitellen kierrevatkaimella sekoittaen. Keitä pienellä lämmöllä minuutti, ota pois liedeltä ja anna jäähtyä välillä sekoitellen, ettei muodostu kuorta. Laita kiille kakun päälle tasaisesti lusikalla nostellen. Laita jääkaappiin hyytymään.

Kun kiille on hyytynyt, irrota vuoka. Siirrä kakku ilman leivinpaperia tarjoilulautaselle. Koristele mangorahkakakku tarjolle esim. suklaamunilla, kermalla ja mangosiivuilla tai sokerimassakoristeilla.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti